Kunstgras

Kunstgras

Écht zorgeloos genieten van uw tuin? Kunstgras is ideaal als je wel een groene tuin, maar niet het onderhoud van echt gras wilt hebben. Onze producten zijn praktisch niet meer te onderscheiden van echt gras.

landelijke tuin kunstgras utrecht

Wij hebben de mooiste kunstgrassen voor u geselecteerd en royaal gepresenteerd in onze sfeervolle showtuin in Maarssen (Utrecht), waar u het gras zelf kunt zien, voelen en beleven! Dit mooie kunstgras is praktisch onderhoudsvrij en een duurzame en stijlvolle oplossing voor iedere tuin. Heeft u plannen voor tuinaanleg? Wij bespreken graag met u de mogelijkheden en voordelen van kunstgras.

Kunstgras in de tuin

MAWI tuin biedt een selectie van hoogwaardige kunstgrassen die speciaal ontworpen zijn voor tuinaanleg en andere particuliere toepassingen. Buiten dat uw gazon er met ons kunstgras als echt uitziet heeft het daarnaast nog veel pluspunten. Kunstgras is makkelijk schoon te houden, vraagt weinig verzorging en kan altijd en overal aangelegd, dus zelfs in de kleinste stadstuin of patio kunt u toch een groene oase creëren.

kunstgras tuin utrecht

Kunstgras op het balkon of dakterras

Onze kunstgrassen zijn de perfecte basis voor uw balkon of dakterras. Weg met het saaie beton. In een handomdraai maakt u van  uw balkon een sfeervolle ruimte door er kunstgras op te leggen. Uw gras balkon wordt een plaatje met zo’n mooi grastapijt. Ons gras is de ideale groene vloerbedekking waar u jarenlang plezier aan zult beleven.

Omdat de ondergrond van een balkon vaak vlak is (beton of tegels), is het leggen van gras erg eenvoudig. Meestal kunt u het balkon gras uit één stuk bestellen, dan hoeft u het alleen maar uit te rollen. Houdt u er wel rekening mee dat dat het beton waarover het gras komt te liggen vlak moet zijn. Drainagetegels zijn een ideale ondergrond. Waar u wel goed op moet letten als u kunstgras over tegels wilt leggen, is dat ze vlak liggen en er geen grote voegen zijn. Als de tegels ongelijk liggen dan gaat u dat na verloop van tijd zien door het grastapijt heen. Op de wiki pagina over kunstgras staat hier meer over uitgelegd.

kunstgras balkon utrecht

Onderhoud

Het gras heeft een open structuur aan de onderkant. Het voordeel daarvan is dat het regenwater meteen weer wegloopt. Een nadeel is dat onkruidzaden  hierin kunnen kiemen.. De oplossing daarvoor is bezemen met een harde bezem. Doe dit altijd tegen de vezel in zodat het gras weer mooi rechtop komt te staan. Herhaal dit een paar keer per jaar.  Houd er wel rekening mee dat gras gemaakt is van kunststof. Wees daarom voorzichtig met de BBQ, open vuur, vuurkorven en sigaretten.

Tot slot kun je één keer per jaar kwartszand over je gras strooien. Dat wordt ook gebruikt tijdens de aanleg. Daardoor blijft het kunstgras mooi liggen en gaan de vezels rechtop staan.

stadstuin kunstgras utecht

Voor een persoonlijk advies op maat of een vrijblijvende offerte, neem gerust contact op! Wij helpen u graag!